06 nov 2017

Film: An inconvenient sequel

Oriëntatiemoment Klimaat en Energie

Samenvatting

Datum: 06 nov 2017
Tijd: 19:00 tot 22:00 uur

Doelstelling:

Op maandag 6 november organiseert de Minaraad een filmavond in Salle Rouge van Cinema Aventure (Kleerkopersstraat 15 - Centrumgalerij Blok II - 1000 Brussel).

INSCHRIJVEN KAN NIET MEER - DE ZAAL IS VOLZET

De Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen, kortweg de Minaraad, is een adviesorgaan van de Vlaamse Regering – binnen het beleidsdomein Omgeving. De Raad heeft een algemene bevoegdheid inzake studie, aanbeveling en advies voor alles wat verband houdt met milieu en natuur, waartoe ook het thema klimaat behoort. Met het vertonen van deze film voor een uitgelezen publiek hoopt de Raad het debat over klimaatbeleid en -actie levendig te houden zodat de transitie naar een gezonde en koolstofarme samenleving zo evenwichtig en correct mogelijk mag verlopen.  De film wordt symbolisch vertoond op de eerste dag van de Internationale Klimaattop in Bonn.

De organisatie van dit event gebeurt in samenwerking met Flux50 en Vleva.

Deze activiteit wordt u gratis aangeboden, maar inschrijving is verplicht.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Ontvangst: 19u00-19u15
 • Inleiding op de film: 19u15-19u30
  > door Ignace Schops, lid van het Climate Leadership Corps van
  Al Gore
 • Film: 19u30 – 21u10
 • Eerste reflectie op film (raadspartners Minaraad & Flux50): 21u10-21u30
 • Receptie: 21u30

 

Film: An Inconvenient Sequel: Truth to Power - Bonni Cohen & Jon Shenk

“Wat is klimaatverandering op aarde en hoe kunnen we hier een halt aan toeroepen?” Dit is de vraag die Al Gore wilde beantwoorden aan de hand van zijn film: An Inconvenient Truth (2006).  Intussen is, onder meer dankzij deze film, dit thema wereldwijd ingeburgerd. Via het Akkoord van Parijs (2016) werd internationaal afgesproken om de temperatuurstijging ruim onder 2°C (vergeleken met de pre-industriële periode) te houden en een  beperking tot 1,5°C na te streven. Naast de traditionele actoren zoals, verenigen ook verschillende publieke, academische en private actoren zich om – vanuit hun eigen rol en kunnen – klimaatsverandering tegen te gaan.

Nu is de tijd aangebroken om constructieve ideeën te integreren en te laten evolueren in concrete acties. Daarom verschijnt er, tien jaar na An Inconvenient Truth, een vervolg waarin men met objectief cijfer- en beeldmateriaal, persoonlijke anekdotes en inspirerende praktijkvoorbeelden de kijker wil aanzetten tot engagement. Daartoe hebben de filmproducenten Bonni Cohen & Jon Shenk voormalig Amerikaans vicepresident Al Gore gevolgd tijdens zijn missie om wereldwijd klimaatactivisten op te leiden en druk uit te oefenen op het internationale klimaatbeleid. Het betreft hier zowel confronterende, grappige als moeilijke momenten, thuis als in het openbaar. De kernboodschap die Al Gore hierbij op zijn eigen enthousiasmerende manier wil uitdragen: hoewel de uitdagingen nog nooit zo groot waren, is de mens – met zijn gedrevenheid en vindingrijkheid – in staat de klimaatverandering te beheersen en temperen.

Klik hier voor de trailer

 

 

Coördinator
: Naam LinkedIn profiel van Stefanie Corens Stefanie Corens
: Functie adviseur (klimaat- en energiebeleid)
: Organisatie Minaraad
: E-mailadres stefanie.corens@minaraad.be
: Telefoon 02 558 01 32

Agendapunten

 • Ontvangst

  Tijd: 19:00 tot 19:15u

 • Inleiding op de film

  Spreker(s): Ignace Schops, lid van het Climate Leadership Corps van Al Gore

  Tijd: 19:15 tot 19:30u

 • Film: An inconvenient sequel

  Tijd: 19:30 tot 21:10u

 • Eerste reflectie op film (raadspartners Minaraad & Flux50)

  Tijd: 21:10 tot 21:30u

 • Receptie

  Tijd: 21:30 tot 22:00u