Contact

Strategische adviesraad Minaraad 
Herman Teirlinckgebouw
Havenlaan 88 - bus 15
B-1000 Brussel
Tel. 02 558 01 30
E-mail: info@minaraad.be

Ons gebouw ligt aan het kanaal Brussel-Charleroi en het Vergotedok, op minder dan een kilometer van de ingang van het Noordstation. Het secretariaat bevindt zich op de negende verdieping, de vergaderzalen bevinden zich op de eerste verdieping.

Bereikbaarheid

De wandelafstand van het noordstation bedraagt 12 à 15 minuten. De treinstations Bockstael en Turn & Taxis liggen op een vergelijkbare afstand, en biedt onder meer verbindingen naar Aalst, Asse en Dendermonde.

Hier vindt u een plannetje met de wandelroute van het noordstation naar ons gebouw.


PENDELDIENSTEN BUS NOORDSTATION - HERMAN TEIRLINCKGEBOUW

Tijdens de spitsuren worden er grote bussen (met opschrift TOUR & TAXIS) ingezet, met een capaciteit van 90 personen per bus. In de daluren kan je gebruik maken van kleine pendelbussen, met een capaciteit van 17 personen per bus. De pendeldienst werkt volgens het 'first come, first served'-principe. Met andere woorden, wie het eerste komt, heeft een plaats. Ongeveer elke 4 minuten vertrekt een bus aan het station of het Herman Teirlinckgebouw. 's Middags zullen er ook bussen over en weer naar het Rogierplein rijden. De dienstverlening start om 5.30u en eindigt om 22u. De halte van de bussen aan het noordstation is meteen links als je de hoofdingang van het noordstation verlaat (Bolivarplein aan de zij-ingang van het Proximusgebouw). Op de site van Thurn & Taxis stoppen de bussen tussen het Herman Teirlinckgebouw en het Koninklijk Pakhuis. Een busrit duurt ongeveer 5 à 10 minuten.

Hier vindt u de uurregeling van de pendelbussen.

Plan met de stopplaatsen op de site van T&T


PARKEREN MET AUTO

Bij sommige evenementen voorziet de Minaraad gereserveerde parkeerplaatsen op de "eventparking" achter het gebouw van Leefmilieu Brussel. De inrit is via de Havenlaan 88. Volg de bordjes PARKING "MINARAAD". (zie onderste plannetje hiernaast)

Andere parkings in de buurt:

 

FIETSVOORZIENING

Er is een openbare fietsstalling tegenover het gebouw van BIM Leefmilieu, gelegen achter het Herman Teirlinckgebouw. Wie met de plooifiets komt, kan gebruik maken van de plooifietslockers in het gebouw. Er staan ook een aantal fietsrekken ter beschikking. (zie ook foto).


METRO

Volgende metrolijnen van de MIVB lopen langs het Herman Teirlinckgebouw:

Lijnen 2 en 6

  • Afstappen station Ijzer. Van hieruit stap je 15 minuten.
  • Afstappen station Ribaucourt. Van hieruit stap je 12 minuten.

Lijn 6  

  • Afstappen station Belgica, van hieruit stap je 17 minuten.
  • Afstappen station Pannenhuis, van hieruit stap je 12 minuten.

Lijnen 1 en 5

  • Afstappen station Graaf van Vlaanderen, van hieruit stap je 19 minuten.


TRAM

Lijn 51

Afstappen halte Sainctelette,  van hieruit stap je 11 minuten.

 

Over deze website