Contact

Strategische adviesraad Minaraad 

Bezoekersadres:
Herman Teirlinckgebouw
Havenlaan 88
B-1000 Brussel

Postadres:
Koning Albert II-laan 15 - bus 230
B-1210 Brussel

Tel. 02 558 01 30
E-mail: info@minaraad.be

Ons gebouw ligt aan het kanaal Brussel-Charleroi en het Vergotedok, op minder dan een kilometer van de ingang van het Noordstation. Het secretariaat bevindt zich op de negende verdieping, de vergaderzalen bevinden zich op de eerste verdieping.

Bereikbaarheid

De wandelafstand van het noordstation bedraagt 12 à 15 minuten. De treinstations Bockstael en Turn & Taxis liggen op een vergelijkbare afstand, en biedt onder meer verbindingen naar Aalst, Asse en Dendermonde.

Hier vindt u een plannetje met de wandelroute van het noordstation naar ons gebouw.


PENDELDIENSTEN BUS NOORDSTATION - HERMAN TEIRLINCKGEBOUW

Vanaf het treinstation Brussel-Noord rijden er gratis grote bussen (met opschrift TOUR & TAXIS) met een capaciteit van 90 personen per bus. De pendeldienst werkt volgens het 'first come, first served'-principe. Met andere woorden, wie het eerste komt, heeft een plaats. Ongeveer elke 5 à 10 minuten vertrekt een bus aan het station of het Herman Teirlinckgebouw. 's Middags zullen er ook bussen over en weer naar het Rogierplein rijden. De dienstverlening start om 5.30u en eindigt om 22u. De halte van de bussen aan het noordstation bevindt zich onder het station waar momenteel ook de bussen van De Lijn stoppen. Je kan die bereiken door de roltrappen te nemen in de centrale hal van het Noordstation. Onderaan de roltrap vind je rechts Bpost, linksaf kan je naar buiten gaan. Op de site van TOUR & TAXIS stoppen de bussen aan het Koninklijk Pakhuis (op de site vlakbij de Picardstraat). Een busrit duurt ongeveer 5 à 10 minuten.

Hier vindt u de uurregeling van de pendelbussen.

Plan met de stopplaats op de site van Tour & Taxis.


PARKEREN MET AUTO

Bezoekers met de wagen kunnen terecht op de publieke betalende parking ‘l’Esplanade’. Deze ondergrondse parking bevindt zich tussen ons gebouw en het Koninklijk Pakhuis. Inrit via de Havenlaan 88.

Andere parkings in de buurt:

 

FIETSVOORZIENING

Er is een openbare fietsstalling tegenover het gebouw van BIM Leefmilieu, gelegen achter het Herman Teirlinckgebouw. Wie met de plooifiets komt, kan gebruik maken van de plooifietslockers in het gebouw. Er staan ook een aantal fietsrekken ter beschikking. (zie ook foto).


METRO

Volgende metrolijnen van de MIVB lopen langs het Herman Teirlinckgebouw:

Lijnen 2 en 6

  • Afstappen station Ijzer. Van hieruit stap je 15 minuten.
  • Afstappen station Ribaucourt. Van hieruit stap je 12 minuten.

Lijn 6  

  • Afstappen station Belgica, van hieruit stap je 17 minuten.
  • Afstappen station Pannenhuis, van hieruit stap je 12 minuten.

Lijnen 1 en 5

  • Afstappen station Graaf van Vlaanderen, van hieruit stap je 19 minuten.


TRAM

Lijn 51

Afstappen halte Sainctelette,  van hieruit stap je 11 minuten.

 

Over deze website